Суд не обмежив НАБУ в розслідуванні «справи Новинського»

Читать на русском
Антикорупційний суд відхилив клопотання захисника члена Верховної ради про встановлення Національному бюро строків для розслідування.
Вадим Новинськийфото: Ельдар Сарахман

Суд не обмежив Національне антикорупційне бюро у строках розслідування кримінального провадження про можливе недостовірне декларування народним депутатом Вадимом Новинським.

Таке рішення 9 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник за результатом розгляду клопотання адвоката нардепа, повідомляє «Слово і Діло».

Так, адвокат Новинського Олена Малахова просила суд встановити НАБУ процесуальні строки у порядку ст. 114 КПК України для завершення справи. Проте суд клопотання залишив без задоволення. Наразі мотивації такого рішення невідомі, оскільки оприлюднена лише резолютивна частина ухвали.

Як відомо, За версією слідства, нардеп Новінський міг не задекларувати інформацію про те, що він є бенефіціарним власником ПАТ «Херсонський суднобудівний завод». Майже 35% акціями цього заводу до 2010 року володів кіпрський офшор Energees Investments Limited, бенефіціаром якого є сам Новинський, про що вказано в його деклараціях.

Нагадаємо, раніше адвокат Новинського просив закрити справу його клієнта, проте суд відмовив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: