ЗМІ назвали ім'я нового посла України в США

Читать на русском
під час пресмарафону президент заявив, що визначився з кандидатурою посла в США, проте не назвав, кого саме він обрав.

Президент Володимир Зеленський може призначити на посаду посла України в США постійного представника України в ООН Володимира Єльченка.

Про це передає українська служба Голосу Америки.

Як зазначається в повідомленні, на посаді постпред України в ООН досвідчений дипломат Єльченко неодноразово рішуче відстоював позицію України часто в запеклих обмінах репліками з російською делегацією під час засідань організації.

США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларівСША за п'ять років виділили країнам світу 36,4 млрд доларів військової допомоги. З них 447 млн – для України.

Раніше повідомлялось, що новим послом України в США замість звільненого Валерія Чалого може стати дипломат Олег Шамшур, який нині очолює українське диппредставництво у Франції.

Зазначалось, що Офіс президента розглядає кількох кандидатів на посаду посла в США. За однією інформацією, декілька з них відмовилися їхати до Вашингтона, за іншою - їх не погодили Штати. Тож процес затягнувся.

Як відомо, під час пресмарафону президент заявив, що визначився з кандидатурою посла в США, проте не назвав, кого саме він вибрав.

Нагадаємо, 19 липня Володимир Зеленський звільнив Валерія Чалого з посади посла України в США, а також із посади українського посла в Антигуа і Барбуда та Тринідад і Тобаго, які він обіймав за сумісництвом.

Додамо, США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: