Обстрілів на Донбасі стає більше: звіт ОБСЄ

Читать на русском
Місія відзначає, що кількість обстрів збільшилась у Донецькій області. За даними було більше вибухів (близько 150), у порівнянні з попереднім звітним періодом.

Збройні формування ОРДЛО демонструють готовність до відновлення розведення сил і засобів в районах н.п. Петрівське і Золоте, проте заходи щодо відновлення процесу розведення не почалися.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ

Як сказано в документі, з боку бойовиків було зафіксовано сигнальні ракети, які позначають готовність збройних формувань до відновлення розведення сил і засобів.

За даними звіту, 11 жовтня спостерігачі бачили, що на блокпості збройних формувань на південній околиці ділянки розведення в районі Золотого члени збройних формувань запустили білу сигнальну ракету, яка означала готовність відновити розведення.

Крім того, аналогічні дії бойовиків в СММ ОБСЄ зафіксували 11 жовтня о 12:00 на ділянці розведення в районі Петровського.

«Формула Штайнмаєра»: юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угодиПідписані в Мінську листи не можуть зобов'язати Україну ухвалити той чи інший закон. Ці політичні домовленості, найімовірніше, є джентельменськими.

«Оскільки у відповідь жодних дій не було, заходи щодо відведення сил і засобів не почалися», - вказали в ОБСЄ.

Місія відзначає, що кількість обстрів збільшилась у Донецькій області. За даними було більше вибухів (близько 150), у порівнянні з попереднім звітним періодом.

«Більшість порушень режиму тиші зафіксовано в районах н.п.Широкино, на південь і південний схід від н.п.Светлодарск, а також на південь і захід від Донецької фільтраційної станції», - розповіли спостерігачі місії ОБСЄ.

В ООС додали, що поточної доби збройні формування РФ та її найманці 2 рази порушили режим припинення вогню

Раніше повідомлялось, 12 жовтня в результаті ворожих обстрілів у зоні проведення операції ООС на Донбасі постраждали двоє українських військових.

Також нагадаємо, Зеленський заявив, що його місія як президента зупинити війну на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: