Обстрілів на Донбасі стає більше: звіт ОБСЄ

Читать на русском
Місія відзначає, що кількість обстрів збільшилась у Донецькій області. За даними було більше вибухів (близько 150), у порівнянні з попереднім звітним періодом.

Збройні формування ОРДЛО демонструють готовність до відновлення розведення сил і засобів в районах н.п. Петрівське і Золоте, проте заходи щодо відновлення процесу розведення не почалися.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ

Як сказано в документі, з боку бойовиків було зафіксовано сигнальні ракети, які позначають готовність збройних формувань до відновлення розведення сил і засобів.

За даними звіту, 11 жовтня спостерігачі бачили, що на блокпості збройних формувань на південній околиці ділянки розведення в районі Золотого члени збройних формувань запустили білу сигнальну ракету, яка означала готовність відновити розведення.

Крім того, аналогічні дії бойовиків в СММ ОБСЄ зафіксували 11 жовтня о 12:00 на ділянці розведення в районі Петровського.

«Формула Штайнмаєра»: юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угодиПідписані в Мінську листи не можуть зобов'язати Україну ухвалити той чи інший закон. Ці політичні домовленості, найімовірніше, є джентельменськими.

«Оскільки у відповідь жодних дій не було, заходи щодо відведення сил і засобів не почалися», - вказали в ОБСЄ.

Місія відзначає, що кількість обстрів збільшилась у Донецькій області. За даними було більше вибухів (близько 150), у порівнянні з попереднім звітним періодом.

«Більшість порушень режиму тиші зафіксовано в районах н.п.Широкино, на південь і південний схід від н.п.Светлодарск, а також на південь і захід від Донецької фільтраційної станції», - розповіли спостерігачі місії ОБСЄ.

В ООС додали, що поточної доби збройні формування РФ та її найманці 2 рази порушили режим припинення вогню

Раніше повідомлялось, 12 жовтня в результаті ворожих обстрілів у зоні проведення операції ООС на Донбасі постраждали двоє українських військових.

Також нагадаємо, Зеленський заявив, що його місія як президента зупинити війну на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: