Місцеві вибори в Україні: який сценарій розглядають в ОПУ

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Для «Слуги народу» найбільш вигідний сценарій проведення місцевих виборів в Україні в наступному році.

Таку точку зору в коментарі «Слово і Діло» озвучив політтехнолог, виконавчий директор комунікаційної групи XPR Валентин Войтков.

На думку експерта, питання проведення місцевих виборів поки залишається відкритим. Він зауважив, що після успішної парламентської кампанії були ознаки того, що «Слуга народу» хоче провести дострокові вибори.

«З початком осені настрої трохи змінилися. Почався процес оновлення Кабміну, переговори щодо Донбасу, відкриття ринку землі, що відволікло ресурси та увагу ОПУ. Тому дострокові вибори, якщо будуть, то в містах-мільйонниках, а не у всій Україні», – прокоментував Войтков.

За його словами, є два варіанти для дострокових виборів. Перший сценарій передбачає, що вибори будуть відповідно до Конституції України в жовтні 2020 року, а другий – змінять Конституцію та проведуть вибори влітку 2020 року.

Чому Кличко хоче, щоб дострокові вибори в Києві пройшли якнайшвидшеДострокові місцеві вибори в столиці може ініціювати міський голова Києва. Якщо Верховна рада ухвалить таке рішення, то вибори повинні відбутись протягом 90 днів.

«У будь-якому випадку дострокові місцеві вибори будуть наступного року», – наголосив політтехнолог.

Він пояснив, що навіть якщо у швидкому темпі провести вибори у 2019 році, то в наступному також доведеться проводити.

Крім того, навіщо ініціювати вибори, якщо не впевнений у перемозі в ключових містах, акцентував експерт.

«Лава запасних у «Слуги народу» дуже коротка. Яскравий приклад – призначення Олександра Данилюка в РНБО. Коли Данилюк пішов альтернативи не було. Секретарем РНБО його заступника Данілова – абсолютно нову людину. Тому вибори для ОПУ вигідніше проводити в 2020 році», – проаналізував Валентин Войтков.

Раніше перший заступник глави фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявляв, що вибори мера Києва і депутатів Київради планують провести після завершення децентралізації.

Також ми з'ясували, чому Кличко хоче, щоб дострокові вибори в Києві пройшли якомога раніше.

Нагадаємо, Кличко вже п'ять років керує Києвом. Топ обіцянок мера – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: