Справа «Шовкового шляху»: керівнику фірми знову продовжили обов'язки

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків керівнику комерційної компанії.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд продовжив дію обов'язків до 12 жовтня директору ТОВ «Варіант Ойл» Павлу Чепєлєву, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює у причетності до заволодіння майже 100 мільйонами гривень.

Таке рішення 12 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Анастасія Андронова просила суд продовжити дію всіх обов'язків, покладених на директора ТОВ «Варіант Ойл». За її словами, слідство ще триває, а ризики перешкоджання розслідуванню не зменшилися.

Вислухавши її доводи, суддя Українець клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру шести особам в розкраданні коштів філії ЦТС «Ліски» УЗ: Руслану Гусаку, Олексію Шевченку, першому заступнику начальника Одеського відділення філії «ЦТС «Ліски» Валерію Вовку, головного інженера Одеського відділення філії «ЦТС «Ліски» Інні Дишлиук та директорам ТОВ «Скела Терциум», ТОВ «Варіант Ойл» Непом'ящому й Павлу Чепєлєву.

Як встановило слідство, в 2016 році УЗ почало реалізацію проекту так званого нового Шовкового шляху, покликаного забезпечити безперебійний транзит вантажів до Азії. За проектом, один із напрямків транзиту пролягав Чорним морем. Із цією метою на баланс УЗ були передані два пороми – «Герої Шипки» та «Герої Плевни», які планували використовувати для переправлення морем вантажних вагонів.

На початку 2016 року «ЦТС «Ліски» провів тендер із закупівлі паливно-мастильних матеріалів для потреб цих двох поромів, переможець якого ТОВ «Скела Терциум» мало поставити 6,743 тисячі тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 101,5 млн грн згідно з договором поставки, укладеним у липні 2016 року.

Закупівлі за цим договором ЦТС «Ліски» здійснило в грудні 2016 року, усвідомлюючи, що потреби в закупівлі всього законтрактованого обсягу пального немає. По-перше, через технічний стан самих поромів, які потребували суттєвого ремонту, на що пішло б близько року; по-друге, проект «Шовковий шлях» втратив перспективи бути реалізованим, про що організаторам тендеру було відомо.

Тим не менш ТОВ «Скела Терциум» поставило товар, але лише на суму 3 млн грн, натомість отримало від ЦТС «Ліски» 101,5 млн грн.

Нагадаємо, директору фірми «Скела Терциум» продовжили обов'язки. Раніше чиновник філії УЗ залишився без обов'язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: