Ткаченко претендує на посаду голови КМДА. Кому вигідно та який план ОПУ?

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Якщо народний депутат Олександр Ткаченко буде призначений на пост голови КМДА, то це буде ще один крок націлений на зміцнення позицій «Слуги народу» й Зеленського в Києві.

Таку думку в коментарі «Слово і Діло» висловив політтехнолог, виконавчий директор комунікаційної групи XPR Валентин Войтков.

За словами експерта, ймовірне призначення Ткаченка – ще один спосіб для СН завоювати Київ, використовуючи прогалини в законодавстві. Такий стиль вже характерний для команди Зеленського, додав він.

«Призначать Ткаченка або когось іншого — передусім означає те, що Зеленський та його команда, зокрема Андрій Богдан як головний опонент Віталій Кличка, зміцнюють позиції в Києві та готують плацдарм для майбутніх виборів мера», – прокоментував Войтков.

На його погляд, план ОПУ полягає в тому, щоб призначити свою людину на посаду голови КМДА та не дати можливості Кличку напередодні виборів розгорнути свою діяльність, показати якусь ефективність.

Кличко вже п'ять років керує Києвом: топ обіцянок мераВіталій Кличко вже п'ять років керує Києвом. Слово і Діло проаналізувало, як мер виконує свої обіцянки.

Водночас новому голові КМДА потрібно дати всі необхідні ресурси і владу, щоб він зміг продемонструвати свою ефективність як менеджер, зазначив Войтков.

«Абсолютно типова ситуація: є ставленик, йому дають ресурси, він працює на впізнаваність і завоювання довіри. За 6-8 місяців він стає фаворитом передвиборчих перегонів», – прокоментував політтехнолог.

На його думку, навіть у разі призначення Ткаченка на посаду напередодні опалювального періоду або зимового періоду проблеми у столиці не стануть іміджевим ударом для нього.

Експерт аргументував, що у нового голови КМДА завжди буде можливість сказати, що він щойно отримав нову посаду, а всі проблеми – наслідки діяльності його попередника. До того ж, у нього будуть всі можливості та «зелене світло» для того, щоб показати результат, припустив політтехнолог.

«Якщо у Кличка були розбіжності з Кабміном щодо відрахувань до бюджету та коштів на різні проєкти, то у випадку з Ткаченком особливих дискусій не буде. Ймовірно, Ткаченко буде отримувати все, що захоче», – наголосив Войтков.

Крім того, експерт нагадав, що Ткаченко був одним з основних менеджерів Коломойського.

Він підкреслив, що щонайменше призначення Ткаченка буде символізувати зміцнення позицій Коломойського в команді президента.

«Якщо його менеджера призначать на одну з ключових посад, Коломойський матиме сильні позиції в столиці», – резюмував Валентин Войтков.

Наскільки Кличко виправдовує наші очікування в контексті виконання своїх обіцянок – тут.

Які зміни пропонує Зеленський до Конституції, і коли Рада може ухвалити – за посиланням.

Також «Слово і Діло» пропонує порівняти, як швидко голів ОДА було призначено під час президентства Петра Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: