В Італії скоротять кількість парламентарів

Читать на русском
Італійські депутати проголосували за конституційну реформу. Йдеться про скорочення кількості парламентарів в обох палатах.

Італійські депутати проголосували за конституційну реформу. Йдеться про скорочення кількості парламентарів в обох палатах.

Під час фінального голосування «за» проголосували 553 члена палати депутатів, «проти» - 14, ще двоє утрималися, пише «La Repubblica».

Зеленський пропонує скоротити кількість нардепів: скільки депутатів у інших країнахВолодимир Зеленський пропонує зменшити конституційний склад Ради. Дивимося на практику інших країн.

Згідно з реформою, загальна кількість парламентарів зменшиться з 945 до 600. Кільксть депутатів має скоротитися з 630 до 400, сенаторів - з 315 до 200.

Італійські ЗМІ зазначають, що скорочення членів парламенту було однією з передвиборних обіцянок «Руху П'ять зірок». Вони вважають, що такі кроки дозволять економити по 100 млн євро в рік і зроблять роботу парламенту більш ефективною.

Парламент Італії вважається одним з найчисленніших законодавчих органів в світі і займає третє місце за цим показником. Найбільша кількість членів парламенту в Китаї (близько 3 тис.), Далі йде Велика Британія (близько 1,4 тис.).

Зменшення кількості нардепів: кому це вигідноВерховна Рада направила до Конституційного Суду проект закону про зменшення кількості депутатів.

Очікується, що нові правила щодо кількості парламентаріїв в Італії почнуть діяти з наступних парламентських виборів, запланованих на 2023 рік.

Нагадаємо, про те, щоб скоротити кількість парламентарів говорять і українські політики.

Раніше ВР направила до Конституційного Суду проект закону про скорочення кількості депутатів. Також ви можете подивитися, скільки депутатів у інших країнах - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: