Коболєв не бачить необхідності продовжувати контракт на транзит газу з РФ

Читать на русском
Глава Нафтогазу Андрій Коболєв заявив, що йому складно уявити, навіщо українській стороні може знадобитися продовжувати старий контракт на транзит газу з РФ.

Глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що йому складно уявити, навіщо українській стороні може знадобитися продовжувати старий контракт на транзит газу з РФ.

Про це він заявив під час газового форуму, коментуючи можливість підписання короткострокового контракту з транзиту газу.

«Я думаю, що ми відокремимо нового оператора, передамо його «Магістральним газопроводам України». Єдиним варіантом підписання цього контракту для російської сторони буде саме ця компанія. Я, якщо чесно, мені складно уявити, чому новій компанії, чому українській стороні може бути цікавим продовження старого контракту», - заявив Коболєв під час газового форуму, коментуючи можливість підписання короткострокового контракту на транзит газу.

Виконавчий директор групи «Нафтогаз» Юрій Вітренко 3 жовтня говорив, що Україна до кінця року встигне впровадити норми ЄС, необхідні для укладення нового контракту з «Газпромом» на транзит газу. Таким чином, за словами Вітренка, продовжувати чинний контракт не знадобиться.

Контракт на транзит російського газу територією України закінчується наприкінці цього року. Росія, Україна і Єврокомісія проводять тристоронні консультації щодо транзиту газу після 2019 року. Черговий раунд консультацій заплановано на 28 жовтня.

Президент РФ Володимир Путін 2 жовтня заявив, що Росія готова на рік продовжити контракт на прокачування газу з Україною, якщо не буде підписано новий договір відповідно до європейських правил.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: