РФ готова змінити параметри контракту на транзит газу з Україною

Читать на русском
Росія розглядає можливість перегляду технічних параметрів у контракті на транзит газу з Україною при його продовженні на рік.

Росія розглядає можливість перегляду технічних параметрів в контракті на транзит газу з Україною при його продовженні на рік.

Про це сказав міністр енергетики Росії Олександр Новак в ефірі телеканалу «Росія-24», пише ТАСС.

«Ми запропонували нашим українським партнерам, якщо не буде готове законодавство, якщо вони не встигнуть його ухвалити, тоді ми готові запропонувати продовження контракту на чинних юридичних умовах. Звичайно, там якісь технічні параметри можуть змінитися, бо ситуація порівняно з десятирічною давниною суттєво змінилася, в тому числі і за споживанням газу Україною, і за обсягами транзиту. Проте, з точки зору нормативної бази можна взяти старий контракт і продовжити його на якийсь час, як сказав президент, до одного року можна продовжити», - зазначив Новак.

Він додав, що ціна на транзит газу територією України має бути конкурентною порівняно з цінами на транзит за іншими маршрутами.

«Що стосується української газотранспортної інфраструктури, це одна з інфраструктур, яка повинна на відповідних умовах конкурувати з іншими, забезпечувати рівні конкурентні ціни на прокачування газу через цю інфраструктуру», - зазначив Новак, додавши, що насамперед це буде вигідно європейським споживачам.

Нагадаємо, Росія готова на рік продовжити контракт на прокачування газу з Україною, якщо не буде підписано новий договір.

Раніше «Нафтогаз» розрахував тарифи на транзит газу для РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: