Пашинський заарештований на два місяці. Чи будуть обіцяні «посадки»?

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Під час виборчої кампанії та після неї нова влада неодноразово обіцяла «посадки» корупціонерів. Процес пішов. Однак малоймовірно, що справа екснардепа Сергія Пашинського реально цим завершиться.

Таку точку зору в коментарі «Слово і Діло» висловив політтехнолог Тарас Загородній.

«Пройшла весна, літо, закінчується осінь, а обіцяних арештів немає. Тому потрібно щось показувати», – підкреслив політтехнолог.

На його думку, Пашинського обрали вдало, оскільки він сам по собі неоднозначна особистість й дуже багато незрозумілих історій пов'язані з його ім'ям. Крім того, є бізнес-конфлікт з Портновим щодо фабрики «Житомирські ласощі», нагадав експерт.

Тому все вдало зійшлося на тому, що в якості хлопчика для биття обраний Пашинський, зазначив експерт.

На його погляд, історія з арештом Пашинського туманна, оскільки в ній змінили категорію нанесення тілесних ушкоджень зі середньої тяжкості на найвищий ступінь тяжкості, який передбачає арешт.

Арешт Пашинського: адвокат назвав «слабке місце» рішення судуГеннадій Дубов, адвокат Столичної колегії адвокатів, у коментарі Слово і Діло прокоментував обрання Пашинському відповідного запобіжного заходу.

Він звернув увагу, що процес розслідування кримінальної справи також проходив досить приховано.

Також експерт нагадав, що в слідчих експериментах були присутні досить авторитетні люди: Іванов, Шрайк, Бутусов та інші.

«90% впевненності, що справа Пашинського нічим не закінчиться. Буде багато шуму та демонстрація, що нова влада нібито когось саджає», – прокоментував Загородній.

Він припустив, що найближчим часом буде шум навколо справи Пашинського, можливо, назвуть ще чиєсь прізвище. Однак навряд чи дійдуть до відкритих погроз і навряд чи, наприклад, посадять Порошенка, додав експерт.

Політтехнолог акцентував, що за роки діяльності українські слідчі та прокурори вже добре розбираються у всіх політичних «посадках» і розуміють, куди не варто вплутуватися.

«У політичні розборки вони будуть лізти дуже обережно. Особливо якщо там суто політична справа і немає чіткого складу злочину. Всі пам'ятають долю судді Кірєєва та інших. Тому висока ймовірність, що Пашинським обмежаться, хоча на деяку суму грошей він схудне», – прокоментував Тарас Загородній.

Нагадаємо, Печерський суд Києва 7 жовтня заарештував на два місяці (без права застави) колишнього народного депутата Сергія Пашинського. Політика заарештували в рамках кримінальної справи про стрілянину з його участю, яка відбулася 31 грудня 2016 року.

Раніше, адвокат назвав «слабке місце» рішення суду стосовно Сергія Пашинського. Що пишуть у соцмережах щодо арешта екснардепа – в огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: