Україна наростила транзит і імпорт газу

Читать на русском
Обсяги транспортування газу по території України з Росії в країни ЄС і Молдову за січень-вересень 2019 року склали 64,3 млрд куб. м.

Обсяги транспортування газу по території України з Росії в країни ЄС і Молдову за січень-вересень 2019 року склали 64,3 млрд куб. м.

Про це в понеділок, 7 жовтня, повідомляє пресслужба «Укртрансгазу».

За даними прес-служби, всього за дев'ять місяців 2019 року в Україну імпортовано 11,6 млрд куб. м газу, що більше на 44% від аналогічного минулорічного обсягу.

У січні-вересні 2019 року в ПСГ було закачано 11,8 млрд куб. м газу, що більше на 34%, ніж протягом такого ж періоду 2018 року, а відбір з підземних сховищ склав 5,1 млрд куб. м газу, що менше на 29%. Станом на 1 жовтня 2019 року в ПСГ України зберігається 20,5 млрд куб. м блакитного палива. Це на 26% більше, ніж рік тому.

Разом з тим, українські споживачі почали спалювати менше газу, ніж роком раніше. Зокрема, за січень-вересень 2019 року «Укртрансгаз» поставив по магістральних газопроводах 17,9 млрд куб. м газу, що на 7% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

У той же час, за даними компанії, за дев'ять місяців надходження природного газу в газотранспортну систему України від газодобувних підприємств країни склали 15,5 млрд куб. м, як і станом на 1 жовтня минулого року.

Раніше повідомлялося, що запаси газу України знаходяться на рекордному рівні за дев'ять років і закачування в сховища триває.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: