Коболєв відзвітував, чи вистачить запасів газу на зиму

Читать на русском
Запасів газу в українських підземних сховищах вистачить на зиму. Батареї будуть теплими розповів Коболєв.

Запаси газу в українських підземних сховищах перевищили 20 млрд куб. м. Тобто, план по запасах газу на зиму виконаний і дозволяє Україні пройти опалювальний сезон навіть на випадок припинення Росією транзиту.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Скільки газу закачували до сховищ України в 2013-2019 рокахСтаном на кінець липня до ПСГ України закачали 15,7 млрд кубометрів газу. Для безпечного проходження зими потрібно 20 млрд кубів.

«Сьогодні вже можна сказати - плани по підготовці до непростої зими нам вдалося повністю виконати. Хочу подякувати всім, хто допоміг знайти для цього фінансові ресурси, хто забезпечив закупівлю газу і його закачування в підземні сховища», - написав він.

За словами Коболєва, запаси газу в українських підземних сховищах перетнули кордон в 20 млрд куб. м, що більш ніж на 4 млрд куб. м перевищує минулорічний показник і є найбільшим рівнем за останні 9 років.

Нагадаємо, на початку літа в «Нафтогазі» повідомили, що Україні необхідно закачати 20 млрд куб. м газу, що без ризику прожити наступну зиму. Це на 3 млрд куб. м більше, ніж минулого року.

«Слово і Діло» подивилося, скільки блакитного палива закачували до сховищ України в 2013-2019 роках.

Раніше «Нафтогаз» оприлюднив суму боргів «Газпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: