Не бачив заяву для Зеленського по справі Burisma – адвокат Трампа

Читать на русском
Джуліані заявив, що не бачив заяву посланців Дональда Трампа в Україні, яка стосувалася розслідування по справі Burisma

Адвокат президента США Руді Джуліані заявив, що не бачив заяву посланців Дональда Трампа в Україні, яка стосувалася розслідування по справі Burisma, в якій фігурував Хантер Байден.

Про це повідомляє Reuters.

Адвокат Трампа розповів, що посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд і колишній спецпредставник з питань України Курт Волкер самі прийшли до нього з приводу запропонованої заяви про корупцію та попросили поради про те, що в ній повинно бути.

«У них була ідея заяви, і вони запитали мою пораду з цього приводу, от і все. Я був так мало залучений в це, що навіть ніколи не бачив заяви», - заявив Джуліані.

Згідно з даними, представленими комітетом Палати представників США, який очолює розслідування щодо імпічменту Трампа заява була одним з кроків, які потрібні Україні, щоб забезпечити зустріч з Трампом у Вашингтоні.

ЗМІ повідомляють, що Трамп хоче дистанціюватися від відповідальності за проведену телефонну розмову або перекласти її на міністра Перрі.

Нагадаємо, на першій зустрічі президента України Зеленського з президентом США Трампом 25 вересня на полях Генасамблеї ООН Зеленський запевнив, що не давав жодних вказівок щодо розслідування або нерозслідування справи Байдена.

Водночас український лідер додав, що телефонна розмова була гарною і ніхто не чинив тиску.

Детальніше про ситуацію в США читайте в авторському матеріалі «6 питань про (не)реальний імпічмент реальному Трампу»

Раніше «Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: