Волкер пояснив, чому Трамп не хотів зустрічатися з Зеленським

Читать на русском
Волкер сказав комітету Конгресу, що він зустрівся із Трампом в травні і запропонував президенту США запросити Зеленського в Білий дім.

Колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер розповів, чому президент США Дональд Трамп не хотів зустрічатися з новим президентом України Володимиром Зеленським.

Про це він заявив під час надання свідчень в Конгресі, пише BuzzFeed News.

Видання опублікувало ремарки Волкера для надання свідчень у Конгресі в рамках процедури імпічменту Трампа. Засідання було закритим і повна стенограма не публікувалася.

Волкер сказав комітету Конгресу, що він зустрівся із Трампом в травні і запропонував президенту США запросити Зеленського в Білий дім, стверджуючи, що той може допомогти подолати корупцію в Україні. Але, за словами Волкера, Трамп на той час був «дуже скептично» налаштований до Зеленського.

«Він сказав, що Україна - корумпована країна, повна «жахливих людей». Він сказав, що «вони намагалися мене скинути». Під час цієї розмови він посилався на розмови з мером Джуліані», - сказав Волкер.

«Мені було зрозуміло, що, незважаючи на позитивні новини й рекомендації, які оприлюднила ця офіційна делегація про нового президента, президент Трамп глибоко укорінився негативним поглядом на Україну, який мав коріння в минулому. Він, очевидно, отримував іншу інформацію з інших джерел, включаючи мера Джуліані, яка була більш негативною, що змусило його зберегти цей негативний погляд», - додав він.

Раніше Джуліані опублікував листування з Волкером і Єрмаком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: