ЄС перерахував Україні понад 12 млн євро

Читать на русском
Розрахована на 5 років програма бюджетної підтримки із загальним кошторисом у 90 млн євро є частиною комплексної допомоги, яку ЄС надає реформі державного управління.

Євросоюз перерахував до держбюджету України понад 12 млн євро в п'ятницю, 4 жовтня.

Про це повідомили в пресслужбі представництва ЄС в Україні.

За інформацією, цей платіж відповідає досягненням України в реформуванні держуправління, зокрема, через запровадження більш конкурентних і прозорих процедур відбору державних службовців.

США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларівСША за п'ять років виділили країнам світу 36,4 млрд доларів військової допомоги. З них 447 млн – для України.

«ЄС продовжує надавати підтримку реформи державного управління в Україні шляхом поширення знань, кращих практик і виділення суттєвої фінансової підтримки», - зазначив голова представництва ЄС в Україні посол Матті Маасікас.

Також він додав: «Реформа державного управління - одна із ключових реформ, яку проводить Україна. Удосконалення урядових процедур і стратегічне планування є необхідним кроком для модернізації державної служби, підвищення ефективності та прозорості урядових послуг, а також їхньої здатності реагувати на вимоги громадян».

Розрахована на 5 років програма бюджетної підтримки із загальним кошторисом у 90 млн євро є частиною комплексної допомоги, яку ЄС надає реформі державного управління. Вона включає також технічну допомогу урядовим установам (всього 14 млн євро), і спільну з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) підтримку Української архітектури реформ (всього 27 млн ​​євро).

Раніше Пентагон оформив основну частину пакету допомоги для України.

Також нагадаємо, Трамп пояснив відновлення військової допомоги Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: