Пентагон оформив основну частину пакету допомоги для України

Читать на русском
У Пентагоні заявили, що основна частина пакета допомоги Україні вже оформлена у вигляді контрактів на поставку зброї і техніки і складе $250 млн.

У Пентагоні заявили, що основна частина пакета допомоги Україні вже оформлена у вигляді контрактів на поставку зброї і техніки і складе $250 млн.

Про це 3 жовтня повідомляє ТАСС з посиланням на заяву офіційного представника міністерства оборони США Джонатана Хоффмана.

«У червні цього року міністерство оборони оголосило про плани надання $250 млн військової допомоги Україні, ці фонди повинні бути використані для додаткової підготовки особового складу, поставок військової техніки, а також для допомоги радників з метою нарощування потенціалу збройних сил України», - розповів Хоффман журналістам .

24 вересня президент США Дональд Трамп на полях Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку заявив, що Вашингтон не буде надавати Києву фінансову підтримку до тих пір, поки ЄС не збільшить обсяги фінансової допомоги. В цей же день стало відомо, що Трамп доручив тимчасово заблокувати виділення військової допомоги Україні на суму близько $ 400 млн через високий рівень корупції в країні.

Нагадаємо, США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн ​​доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: