Справу ексслідчого прокуратури і адвоката передали до ВАКС

Читать на русском
Столичний райсуд передав до Антикорупційного суду справу колишнього працівника прокуратура та адвоката.

Подільський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього слідчого в особливо важливих справах прокуратури Київської області Олександра Павленка і адвоката Олексія Боженка у зловживанні впливом.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 26 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Підготовче засідання у справі призначили на 16 жовтня.

За матеріалами справи, у 2016 році Павленко і Боженок вимагали і отримали 50 тисяч за перекваліфікацію підозри Миколі Ільницькому. Останній хотів шахрайством отримати 30 тис. дол. у судді Голосіївського суду. Чоловік обіцяв за ці гроші позитивну рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів у конкурсі на обіймання посади судді місцевого суду, а також що Верховна рада проголосує за його призначення суддею безстроково. Ільницького затримали на місці, оскільки суддя попередньо звернувся до органів правопорядку. Пізніше, йому повідомили про підозру у шахрайстві.

Надалі, за версією слідства, слідчий Павленко запропонував Ільницькому змінити підозру з шахрайства на зловживання впливом. З такою кваліфікацією він міг отримати менший строк. Павленко нібито пообіцяв Ільницькому, що обвинувачення змінять, коли справу передадуть до суду, і прокурор укладе з ним угоду про визнання винуватості. Але підозрюваний не став ризикувати і звернувся до НАБУ.

Для передачі коштів слідчий залучив посередника-адвоката Олексія Боженка. У фабулі справи сказано, що Павленко діяв за попередньою змовою з групою осіб, із невстановленими слідством службовими особами прокуратури Київської області.

Нагадаємо, справу ексдиректора «Червоного землероба» передали до ВАКС. Також до Антикорсуду передали справу «Повітряного експреса».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: