ВР відмовилася скасувати закони про кешбек та чеки у смартфоні

Читать на русском
Парламент відхилив проєкти постанов 1053-1-П і 1073-П, які передбачають скасування законів про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Парламент відхилив проєкти постанов 1053-1-П і 1073-П, які передбачають скасування законів про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг, а також схвалив відповідні зміни до Податкового кодексу України.

За їх ухвалення проголосували 102 і 108 народних депутатів відповідно.

Відповідно до регламенту спікер ВР Дмитро Разумков може схвалити цей проєкт закону і передати його на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна рада ухвалила законопроекти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг, які передбачають застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій. Відповідні рішення підтримали 237 народних депутатів.

Документом передбачається впровадження механізму компенсації вартості покупки споживачам (покупцям), які виявлять порушення встановленого порядку проведення розрахунків при придбанні товарів (послуг) вартістю понад 850 гривень і направлять скаргу до відповідних органів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: