Німеччина відреагувала на ідею покрокового зняття санкцій з Росії

Читать на русском
Німецький уряд вважає, що Росія для досягнення миру на Донбасі поки не доклала достатньо зусиль, щоб ЄС міг скасувати санкції.

Німецький уряд вважає, що Росія для досягнення миру на Донбасі поки не доклала достатньо зусиль, щоб ЄС міг скасувати санкції.

Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт у коментарі Deutsche welle.

«Позиція уряду ФРН залишається незмінною: необхідні суттєві позитивні зрушення у справі реалізації мінських домовленостей, щоб починати думати про скасування санкцій», - сказав Зайберт.

Хоча Берлін оцінює нещодавній обмін полоненими між Росією і Україною і розрядку напруженості в районі Станиці Луганської як «два позитивних, обнадійливі сигнали». Однак ФРН вважає, що цього недостатньо, щоб почати скасування санкцій, введених Європейським Союзом проти Росії за анексію Криму і дестабілізацію ситуації на Сході України.

Таке питання видання поставило у зв'язку із пропозицією 27 вересня депутата Бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини Бернда Вестфаля почати символічно скасовувати санкції.

Нагадаємо, США розширили пакет санкцій проти Росії. У список додали двох громадян РФ і три російські компанії.

Останні санкції США щодо РФ були запроваджені проти громадян РФ, причетних до доставки авіапалива російським силам в Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: