Вілкулу та Колеснікову оголосили про підозру

Читать на русском
Народні депутати парламенту VIII скликання з фракції Опозиційний блок Олександр Вілкул та Дмитро Колесніков оголошені в розшук, також їм повідомили про підозру.

Народні депутати парламенту VIII скликання з фракції «Опозиційний блок» Олександр Вілкул та Дмитро Колесніков оголошені в розшук, також їм повідомили про підозру.

Про це повідомив колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook, нагадавши, що минулого року регламентний комітет Верховної ради заблокував притягнення Вілкула і Колесникова до кримінальної відповідальності.

«Колишніх народних депутатів Вілкула і Колеснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і Верховна рада, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І тільки після втрати ними депутатського статусу вчора їм оголошені підозри і розпочато процедуру розшуку», - написав Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в п'ятницю.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Верховна рада України відмовилася зняти депутатську недоторканність з Вілкула. Тоді зняття недоторканності підтримали тільки 137 депутатів при 226 необхідних.

Також Раді не вистачило голосів, щоб зняти недоторканність з Колеснікова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: