Пристайко обговорив з генсеком РЄ повернення Росії в ПАРЄ

Читать на русском
Пристайко зустрівся з новим генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич і обговорив повернення російської делегації в ПАРЄ і шляхи подолання кризи довіри.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зустрівся з новим генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич і обговорив повернення російської делегації в ПАРЄ і шляхи подолання кризи довіри.

«Сторони обмінялись думками стосовно наслідків рішення, яке дозволило безумовне повернення російської делегації до Парламентської асамблеї РЄ у червні, і шляхів подолання кризи довіри», - йдеться у повідомленні на сайті МЗС України.

Які внески платять до ПАРЄ країни-учасниціРосія сплачує не найбільші внески за участь у ПАРЄ. Зіставні суми вкладають Туреччина, Італія, Франція та Велика Британія.

Міністр закордонних справ також висловив сподівання на продовження конструктивної співпраці з РЄ у сфері забезпечення аналізу національного законодавства на відповідність європейським нормам і стандартам.

Нагадаємо, 26 червня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути росіян без санкцій, незважаючи на порушення принципів РЄ.

На той час глава МЗС України Павло Клімкін назвав такі дії зрадою з боку Європи.

Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.

17 вересня у Верховній раді сформували новий склад української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

20 вересня делегацію України в ПАРЄ очолила депутатка від партії «Слуга народу» Єлизавета Ясько.

На початку жовтня розпочинається осіння сесія ПАРЄ, на ній мають розглянути проект резолюції щодо становища кримських татар на окупованому Росією півострові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: