Українська делегація офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ

Читать на русском
Україна не подаватиме повноваження нової делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ з 30 вересня по 4 жовтня 2019 року.

Україна не подаватиме повноваження нової делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ з 30 вересня по 4 жовтня 2019 року.

Про це повідомила глава української делегації в ПАРЄ, народний депутат від фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько в Facebook.

Повідомляється, що таке рішення стало реакцією України на повернення Російської Федерації в сесійний зал ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, схвалених у відповідь на російську агресію проти України.

Зазначається також, що Україна буде проводити консультації з партнерами по Асамблеї з метою винаходу загальних підходів і рішень, які «дозволили б повернути ПАРЄ її репутацію важливого зразка демократії, верховенства права та захисту прав і свобод людини в Європі».

Раніше повідомлялося, що українська делегація буде частково представлена ​​на найближчому засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи.

Також раніше стало відомо, що Україна не братиме участі в найближчій сесії ПАРЄ. Замість участі в сесії українська делегація проведе низку консультацій з делегаціями інших країн. Сторони обговорять відновлення довіри до ПАРЄ після повернення до її складу делегації Російської Федерації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: