В ООН закликали Росію скасувати заборону Меджлісу

Читать на русском
Моніторингова місія ООН з прав людини закликала Російську Федерацію виконати постанову суду ООН і скасувати заборону Меджлісу.

Моніторингова місія ООН з прав людини закликала Російську Федерацію виконати постанову суду ООН і скасувати заборону Меджлісу.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці місії в Facebook в неділю, 29 вересня.

Міжнародна адміністрація в Криму: яка процедура та чи реально це на півостровіАнексія Криму відбулася в березні 2014 року. На сьогодні вже п'ятий рік Росія вважає Крим своєю територією. Юрій Гримчак вважає, що управління Кримом має бути тимчасово передане до міжнародної адміністрації.

«Три роки тому, 29 вересня 2016 року, Верховний суд Російської Федерації залишив в силі рішення про заборону Меджлісу, яке раніше ухвалив Верховний суд Криму. В результаті Меджліс, представницький орган кримських татар, не може виконувати свої функції й до сих пір», - йдеться в повідомленні.

У місії нагадали, що в 2017 році суд ООН дійшов висновку, що Російська Федерація має утриматися від обмежування представницьких органів кримських татар, зокрема Меджлісу.

«Ми закликаємо Російську Федерацію виконати постанову суду ООН і скасувати заборону Меджлісу», - підкреслюється в повідомленні.

Раніше генсек ООН закликав Україну спростити процедуру відвідування Криму.

Також нагадаємо, президент Володимир Зеленський взяв участь у відкритті 74-ї сесії Генасамблеї ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: