На Донбасі колишній бойовик добровільно здався поліцейським

Читать на русском
На даний час співробітники поліції перевіряють його діяльність в рядах незаконного збройного формування.

На Донеччині колишній бойовик добровільно здався поліцейським.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області, пише Слово і Діло.

Як повідомляється, в 2014 році учасник незаконних збройних формувань охороняв захоплений терористами адмінбудинок і чергував на блокпосту. Після п'ятирічного приховування екс-найманець вирішив зізнатися у протизаконній діяльності і тим самим отримав гарантований законодавством шанс на нове життя.

«У червні 2014 року 39-річний житель Костянтинівки піддався російській пропаганді і приєднався до терористів. Спочатку він чергував у захопленому адмінбудинку міськвиконкому, а потім був направлений на блокпост, де перевіряв транспорт і громадян», - додали в поліції.

Відзначається, що коли українські військові звільняли північні міста Донецької області, найманець виїхав до окупованого Донецьк, де виконував роботу із охорони адміністративних будинків. Однак уже незабаром людина розчарувався в обіцянках терористів, залишила бандформування і майже 5 років приховувала своє минуле.

На даний час співробітники поліції перевіряють його діяльність в рядах незаконного збройного формування.

Згідно ч. 6 ст. 260 («Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань») Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла із такого формування і повідомила про його існування до органів державної влади або в органи місцевого самоврядування.

Раніше в СЦКК засудили застосування мінометів бойовиками на Донбасі.

Також нагадаємо, бойовики імітують роботу по демонтажу фортифікаційних споруд у Станиці Луганській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: