У новому Європарламенті створили групу «друзів України»

Читать на русском
У Європарламенті дев'ятого скликання створили неформальну групу друзів європейської України, до якої висловили бажання увійти 50 євродепутатів з шести фракцій.

У Європарламенті дев'ятого скликання створили неформальну групу «друзів європейської України», до якої висловили бажання увійти 50 євродепутатів з шести фракцій.

Її установче засідання, яке вів євродепутат з фракції «Оновити Європу» Пятрас Ауштрявічюс відбулося у вівторок, 24 вересня, повідомляє кореспондент DW.

Двома основними цілями групи на 2019-2024 роки Ауштрявічюс назвав політичну підтримку України та економічну інтеграцію країни до ЄС. «Ми повинні все зробити, щоб питання України завжди було на порядку денному, щоб ніхто не сказав, що це другорядне питання», - зазначив литовський політик.

У засіданні взяли участь Міхаель Ґалер (Michael Gahler), Сандра Калнієте, Андрюс Кубілюс з фракції Європейської народної партії (ЄНП), соціал-демократ Влодзімеж Цімошевич, Сергей Лагодинський (Sergey Lagodinsky) з фракції Зелених, Анна Фотига з фракції «Європейські консерватори та реформісти», а також Ларс Берґ (Lars Berg) з правопопулістської фракції «Ідентичність і демократія».

Нагадаємо, влітку Європарламент затвердив склад делегації асоціації з Україною.

Як повідомлялося, Європарламент затвердив колишнього міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляйен на посаду глави Єврокомісії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: