Лукашенко готовий помилувати українця Шаройка

Читать на русском
Про готовність помилувати українця Павла Шаройка, засудженого за шпигунство, заявив
президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Про готовність помилувати українця Павла Шаройка, засудженого за шпигунство, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Про це повідомляє БЕЛТА.

За його словами, він готовий найближчим часом на взаємній основі вирішити питання з помилуванням українця Павла Шаройко і обвинуваченого в Україні білоруського громадянина Юрія Політики.

Також Лукашенко зазначив, що обговорював питання помилування українця з п'ятим президентом України Петром Порошенком.

«Багато розмов про цих затриманих. Хоча на цю тему я з Порошенком вів розмову. Я йому показую: ось документи: відео, аудіозаписи по вашому хлопцеві. Звання його - полковник... Навіщо ховатися в посольстві? Це негативно впливає на наші відносини», - розповів президент Білорусі.

Також він підкреслив, що стосовно Павла Шаройко білоруська сторона представила факти.

Нагадаємо, в травні 2018 року українського журналіста Шаройка засудили до восьми років в'язниці. Його визнали винним у шпигунстві. За версією білоруського слідства, Шаройко створив агентурну мережу з місцевих громадян, які за гроші збирали інформацію розвідувального характеру у військово-політичній сфері. При обшуку у Шаройко виявили копії розвідувальних донесень. Сам Шаройко нібито визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: