Опублікували закон про запровадження єдиного рахунку для сплати податків

Читать на русском
Законопроект №1057 про внесення змін до закону Про збір та облік єдиного внеску на обов'язкове державне соціальне страхування щодо подання єдиної звітності за єдиним внеском і податку на доходи фізичних осіб був опублікований.

Законопроект №1057 про внесення змін до закону «Про збір та облік єдиного внеску на обов'язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності за єдиним внеском (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) був опублікований у виданні «Голос України».

Текст документа оприлюднений на сайті видання.

За новою редакцією Податкового кодексу, звіт про податок на доходи фізичних осіб та сум єдиного соціального внеску подається з щомісячною розбивкою звітного кварталу за основним місцем обліку (у строки, встановлені для податкового кварталу).

За неподання податкової звітності або помилки у ній передбачено штраф 510 грн, але така санкція не застосовуватиметься, якщо порушення у податковій звітності пов'язані із нарахуванням податкової соціальної пільги і неточності виправив сам платник податку.

Податкова декларація має містити також дані про суми нарахованого єдиного внеску.

Відповідно до закону фізичні особи - підприємці (ФОП) подають річну податкову декларацію із даними про податок на доходи фізосіб та сплату єдиного внеску за базовий звітний період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - підприємців - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового року.

Встановлюється, що платники єдиного податку першої та другої груп подають податкову декларацію у строк, встановлений для річного податкового періоду, а платники податку третьої групи - у строки, встановлені для квартального звітного періоду.

Зміни набудуть чинності з 1 січня 2021 року.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав два закони про об'єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізосіб - № 115-IX та № 116-IX.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: