На сайті Мінекономіки опублікували законопроект про ринок землі

Читать на русском
У п'ятницю, 20 вересня, на сайті Мінекономіки опублікували проєкт закону про ринок землі. Документ надає переваги громадянам України.

У п'ятницю, 20 вересня,на сайті Мінекономіки опублікували законопроект про ринок землі.

Документом пропонується передбачити, що набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть громадяни України, українські юридичні особи, а також територіальні громади та держава.

Зірвати маски: ринок землі, як дзеркало українських політичних елітІсторія створення ринку землі в Україні – документальна розпоповідь про лицемірство українських політичних еліт.

«Іноземці та особи без громадянства можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення в порядку спадкування за законом, але зобов’язані здійснити їх відчуження протягом одного року з дня набуття права власності», — йдеться в документі.

Згідно з законопроектом сукупна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності громадянина або юридичної особи України (з урахуванням пов’язаних осіб) в межах однієї області не повинна перевищувати 15% земель сільськогосподарського призначення такої області та не повинна перевищувати 0,5% земель сільськогосподарського призначення України.

Пропонується передбачити, що «переважне право купівлі земельної ділянки сільськогосподарського призначення має її орендар, за умови сплати ним ціни, за якою вона продається».

Нагадаємо, Зеленський доручив новому Кабінету міністрів до 1 жовтня внести до парламенту законопроект про ринок землі, а Верховній раді - до зими скасувати мораторій.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував запуск ринку землі з жовтня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: