Суд заарештував співробітників Інституту раку, підозрюваних у хабарництві

Читать на русском
Слідчі повідомили завідувачу відділенням про підозру у вчиненні злочинів за статтею про організацію незаконного вимагання плати за надання медичної допомоги.

Двох співробітників Інституту раку, яких звинувачують у незаконному заволодінні коштами онкохворих, взяли під варту з альтернативою сплати застави.

Про це інформує столичне управління поліції в середу, 25 вересня.

Аудит установ і підприємств: кого перевіряли та які обсяги порушень знайшлиРахункова палата останні п'ять років щорічно проводила аудит близько 200 компаній і установ, знайшли порушень на мільярди гривень.

«Суд обрав підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з внесенням застави в розмірі 160 560 гривень кожному», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що протягом 2018-2019 років вони вимагали та отримували кошти від пацієнтів за ліки, які мали надаватися хворим безкоштовно. Вже доведена причетність фігурантів до семи таких випадків.

«Завідувач відділенням розробив відповідний план: лікар-онколог повідомляв пацієнтам, що призначених їм безкоштовних медикаментів в лікувальному закладі немає, тому вони повинні заплатити за ці ліки. Хворі постраждалі оплачували за один курс хіміотерапії від 1500 до 18000 гривень», - йдеться в повідомленні.

Слідчі повідомили завідувачу відділенням про підозру у вчиненні злочинів за статтею про організацію незаконного вимагання плати за надання медичної допомоги в державних закладах охорони здоров'я та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєне повторно (ч.3 ст.27, ч.1 ст .184, ч.2 ст.191, ч.3 ст.191 (КК України).

Лікаря-онколога підозрюють у незаконному вимаганні оплати за надання медичної допомоги в державних закладах охорони здоров'я та в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, котре було скоєне повторно (ч.2 ст.27, ч.1 ст.184, ч.2 ст .191, ч.3 ст.191 КК України).

Нагадаємо, в середу, 25 вересня, Міністерство охорони здоров'я направить аудит до лікарні Охматдит, державне підприємство «Медичні закупівлі» та в Центр ендокринної системи.

Також відзначимо, 17 вересня лікарям Національного інституту раку (НІР), причетним до вимагання хабарів, повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: