Лікарям Інституту раку оголосили про підозру через хабарі

Читать на русском
Лікарям Національного інституту раку (НІР), причетним до вимагання хабарів, повідомили про підозру.

Лікарям Національного інституту раку (НІР), причетним до вимагання хабарів, повідомили про підозру.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що підозру отримав завідувач поліклінічного відділення НІР, а також один з лікарів-онкологів.

Слідчі встановили, що завідувач відділенням достовірно знав, що згідно з чинним законодавством, медична допомога в державних або комунальних закладах охорони здоров'я надається виключно безкоштовно, але разом з лікарем-онкологом організував схему, за якою пацієнти не могли скористатися безкоштовною медичною допомогою.

«Зловмисники переконували пацієнтів, що кількість медичних препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. Тому за сприяння в отриманні безкоштовних ліків медики вимагали від пацієнтів грошову винагороду, в тому числі, під виглядом благодійної допомоги, в сумі від 1500 до 18000 гривень за один курс хіміотерапії», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зловмисники розповідали іншим лікарям, як потрібно проводити консультації з пацієнтами, щоб змусити їх платити гроші за безкоштовні ліки.

У прокуратурі повідомили, що наразі встановлено 7 потерпілих, яким зловмисники завдали шкоди на суму близько 40 тисяч гривень.

«Зазначеним посадовим особам повідомлено про підозру у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 1 ст. 184 і ч. 3 ст. 191 КК України, а саме за фактами порушення права на безкоштовну медичну допомогу і заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєні повторно», - йдеться в повідомленні.

Вживаються заходи щодо встановлення інших потерпілих.

Нагадаємо, столичні правоохоронці викрили групу медпрацівників Національного інституту раку (НІР), які вимагали у онкохворих пацієнтів хабарі за призначення безкоштовних медичних препаратів.

У Національному інституті раку (НІР) заявили про спотворення інформації з боку поліції, яка нещодавно заявила про виявлення в закладі схеми 15-20% «відкатів» за перемогу в тендері від вартості угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: