МОЗ проведе аудит в Національному інституті раку

Читать на русском
У Національному інституті раку проведуть аудит. Звітність перевірять з 1 січня по 20 вересня 2019 року.

У Національному інституті раку проведуть аудит. Звітність перевірять з 1 січня по 20 вересня 2019 року.

Відповідний наказ підписала міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька, передає пресслужба відомства.

Повідомляється, що перевіряти діяльність інституту буде Управління внутрішнього аудиту МОЗ під безпосереднім контролем міністра. Міністерство перевірить діяльність інституту з 1 січня по 20 вересня 2019 року.

«Керівництво інституту раку зобов'язане надати всю необхідну інформацію, документи і доступ до баз даних і створити належні умови для аудиторської групи. Окрему увагу буде приділено процедурам державних закупівель», - йдеться в повідомленні.

До 8 жовтня аудиторська група повинна надати міністру докладний звіт. Після цього МОЗ доповість на Комітеті з питань здоров'я нації Верховної ради України

«У разі виявлення зловживань і підтвердження інформації правоохоронних органів, позиція міністерства буде жорсткою в рамках закону. Команда міністерства має нульову толерантність до корупції та інших злочинів», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, столичні правоохоронці викрили групу медпрацівників Національного інституту раку (НІР), які вимагали в онкохворих пацієнтів хабарі за призначення безкоштовних медичних препаратів.

У Національному інституті раку (НІР) заявили про спотворення інформації з боку поліції, яка нещодавно заявила про виявлення в закладі схеми 15-20% «відкатів» за перемогу в тендері від вартості угод.

Лікарям Національного інституту раку (НІР), причетним до вимагання хабарів, повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: