США не приєднаються до найближчої нормандської зустрічі — Зеленський

Читать на русском
Найближчий саміт у Нормандському форматі щодо ситуації на Донбасі пройде без участі Сполучених Штатів Америки.

Найближчий саміт у Нормандському форматі щодо ситуації на Донбасі пройде без участі Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з главою Білого дому Дональдом Трампом.

Нормандські переговори: чого хоче РФ і на чому наполягає УкраїнаЗеленський наполягає на зустрічі в Нормандському форматі у вересні, але в Кремлі кажуть, що готові до переговорів у жовтні. Ще не вщухли дискусії про формулу Штайнмайера, а МЗС України заговорив про формулу Зеленського.

За словами глави держави, він закликав Трампа приєднатися до вирішення конфлікту на сході України. Однак Зеленський зазначив, що найближча нормандська зустріч пройде без участі США.

«Дату (саміту - ред.) ми чекаємо, дата поки що на жаль не узгоджена. Звертався до Трампа щоб він приєднався до вирішення наших проблем, але не для того, щоб він зараз приєднався до Нормандського формату. Зараз нам потрібно зустрітися у тому форматі, який є (Україна, Росія, Німеччина та Франція - ред.)», - заявив Зеленський.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зустріч у Нормандському форматі може відбутися протягом найближчих тижнів.

Також Вадим Пристайко, міністр закордонних справ України, обговорив із головою МЗС Німеччини Хайко Маасом проведення переговорів в Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: