Зеленський поставив завдання для Нормандського формату

Читать на русском
Україна розраховує, що під час зустрічі лідерів країн Нормандського формату вдасться вирішити питання обміну, розведення військ і проведення виборів на Донбасі.

Україна розраховує, що під час зустрічі лідерів країн Нормандського формату вдасться вирішити питання обміну, розведення військ і проведення виборів на Донбасі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу із президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою у Києві, передає кореспондент УНН.

«Там має бути вирішення – не підняття теми, а вирішення – питання остаточного обміну всіх наших полонених. Друге питання – остаточне вирішення із чіткими термінами розведення військ – Золоте, Петрівське, а потім з чіткими термінами, коли ми розводимо війська вздовж усієї території. Якщо ми говоримо про вибори на тимчасово окупованій території, то мають бути чіткі терміни виведення військ до виборів з тимчасово окупованих територій», - зазначив Зеленський.

За його словами, наразі невідомо, чи зможуть сторони вирішити всі ці питання під час однієї зустрічі. Утім, важливо буде, якщо ця зустріч у Нормандському форматі врешті відбудеться.

При цьому він додав, що вважає неприпустимим проведення зустрічей у Нормандському форматі раз на три роки, коли в Україні йде війна і щодня гинуть люди.

Раніше Зеленський висловив надію, що зустріч в Нормандському форматі відбудеться у вересні нинішнього року.

Також Меркель розповіла про підготовку до саміту «нормандської четвірки».

А Пристайко розкрив деталі зустрічі радників «нормандської четвірки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: