Меркель розповіла про підготовку до саміту «нормандської четвірки»

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що саміт лідерів Німеччини, Франції, України і Росії може відбутися через декілька тижнів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що саміт лідерів Німеччини, Франції, України і Росії може відбутися через декілька тижнів.

Про це вона сказала під час дебатів у Бундестазі щодо федерального бюджету на 2020 рік, повідомляє ТАСС у середу, 11 вересня.

Нормандський формат: чого хоче РФ та заради чого потрібна зустрічРадники лідерів країн «нормандської четвірки» підготують ґрунт для перемовин на вищому рівні.

«Ми несемо відповідальність за зняття напруженості у відносинах Росії та України. В останні тижні досягнутий перший невеликий прогрес», - сказала Меркель, вказавши, що це сталося «з тих пір, як президент Зеленський заступив на свою посаду».

Канцлер висловила надію на те, що вдасться просунутися вперед у реалізації мінських домовленостей.

«І ми працюємо над самітом у чотирибічному форматі через пару тижнів, щоб домогтися значного прогресу», - підкреслила Меркель.

Раніше на цьому тижні стало відомо, що президент України Володимир Зеленський готовий взяти участь у зустрічі в нормандському форматі у вересні.

Пізніше стало відомо, що Франція виступає за проведення зустрічі в нормандському форматі найближчими днями в Парижі.

Своєю чергою, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що дата саміту ще не призначена, але є розуміння в необхідності зустрічі лідерів «нормандської четвірки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: