У Зеленського розповіли про підготовку списків для нового обміну полоненими

Читать на русском
Про підготовку нових списків з обміну полоненими між Україною і РФ розповів помічник президента Андрій Єрмак.

Про підготовку нових списків з обміну полоненими між Україною і РФ розповів помічник президента Андрій Єрмак.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Лівий берег».

Обмін полоненими та шлях до миру: в чому небезпека для України7 вересня 2019 року відбувся обмін полоненими між Україною і Російською Федерацією за формулою 35 на 35.

За його інформацією, Зеленський завжди нагадує, що принцип повернення всіх незаконно утримуваних Росією громадян України записано в Мінських угодах і є пріоритетом.

«Є люди, які перебувають на території Російської Федерації, Криму, є ті, які на непідконтрольних територіях. Над погодженням цих списків постійно працює група в Мінську, оскільки їх потрібно підтвердити не тільки з нашого, а й з того боку. Робота досить копітка», - зазначив Єрмак.

У той же час, він не став називати кількість українських заручників у тимчасово окупованому Донбасі, яких включать до списків.

«Звичайно. Над ними проводиться робота. Я не можу зараз назвати конкретні цифри, це сотні людей. Думаю, ми вийдемо на конкретні цифри орієнтовно за місяць. Зараз ми працюємо над узгодженням кількості людей, щоб перейти до процесу узгодження термінів звільнення цієї групи», - додав Єрмак.

Нагадаємо, звільнені з РФ українські полонені отримали нові паспорти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: