Гончарук анонсував запуск ринку землі з жовтня 2020 року

Читать на русском
Уряд планує запровадити модель ринку землі, в межах якої купувати та продавати земельні паї можна буде з жовтня 2020 року.

Уряд планує запровадити модель ринку землі, в межах якої купувати та продавати земельні паї можна буде з жовтня 2020 року.

Про це розповів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з аграріями.

Зірвати маски: ринок землі, як дзеркало українських політичних елітІсторія створення ринку землі в Україні – документальна розпоповідь про лицемірство українських політичних еліт.

«Ми думали зробити це з 1 липня наступного року, проте потім проконсультувалися з людьми, які реально обробляють землю, і вони сказали, що не дуже гарна ідея робити це влітку. Тому чинна модель передбачає відкриття ринку з 1 жовтня наступного року», - заявив Гончарук.

Він зазначив, що купити землю матиме можливість лише український громадянин та українська компанія, про що раніше повідомив президент Володимир зеленський.

Також, за словами Гончарука, до 1 жовтня уряд буде працювати над створенням можливостей для того, щоб здешевити кредити для аграріїв на купівлю земельних паїв.

Нагадаємо, Зеленський доручив новому Кабінету міністрів до 1 жовтня внести до парламенту законопроект про ринок землі, а Верховній раді - до зими скасувати мораторій.

Як чиновники проводили земельну реформу, «Слово і Діло» з'ясовувало в матеріалі «Мораторій на продаж сільгоспземель. Історія питання».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: