Денісова повторно звернеться до РФ щодо звільнення 113 українців

Читать на русском
Першочерговим питанням є фізичне і психологічне здоров'я українців, які перебувають в ув'язненні в Росії й анексованому Криму.

Україна веде роботу зі звільнення 113 громадян України, які зараз перебувають у в'язницях в Росії й анексованому Криму.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook у четвер, 19 вересня.

«Робота зі звільнення і повернення всіх громадян України, які до цього часу перебувають в ув'язненні на території РФ й анексованого Криму, проводиться щодня. Під час сьогоднішньої зустрічі із сім'ями звільнених 7 вересня політв'язнів і тих, які ще перебувають у місцях несвободи на території РФ й анексованого Криму, поговорили про всі нагальні питання про процес звільнення», - написала Денісова.

Вона запевняє, що буде зроблено все для того, щоб найближчим часом усі 113 наших громадян були на батьківщині.

Також, за її словами, найбільш важливим питанням є стан фізичного і психологічного здоров'я, а також своєчасного доступу до відповідної медичної допомоги.

«Тому, у невідкладному порядку, стосовно кожного нашого громадянина будуть зроблені відповідні повторні звернення до уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової», - зазначила вона.

Нагадаємо, 7 вересня Україна і Росія провели обмін утримуваними особами за формулою «35 на 35».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: