Зеленському назвали понад 10 кандидатів у ЦВК від «Слуги народу»

Читать на русском
Корнієнко заявив, що його партія подала президенту Володимиру Зеленському 12-13 кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії.

Заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що його партія подала президенту Володимиру Зеленському 12-13 кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії.

«Ми чекаємо від президента (внесення до парламенту - ред.) кандидатур. У нього є ще один день, за нашими підрахунками… Ми (фракція «Слуга народу» - ред.) подали від себе 12-13 кандидатур. І відповідно, наскільки нам відомо, інші фракції теж подали», - сказав Корнієнко, пише «Укрінформ».

Членів ЦВК змінювали понад чотири роки, а звільнили за 15 хвилинБаталії навколо нового складу ЦВК точилися понад чотири роки. Комісія встигла попрацювати менше року і була звільнена протягом 15 хвилин.

Він поки не називав прізвища потенційних кандидатів.

Нагадаємо, Центральну виборчу комісію оновили рік тому - 20 вересня 2018 року. 9 вересня 2019 року президент Володимир Зеленський направив до Верховної ради подання про дострокове припинення повноважень ЦВК. При цьому ЦВК відкинула звинувачення Зеленського й назвала свій розпуск політично вмотивованим рішенням.

13 вересня Верховна Рада достроково звільнила всіх членів Центральної виборчої комісії.

17 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав, що очікує від президента внесення кандидатур на посади членів ЦВК до кінця тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: