Чому підпал будинку Гонтаревої стане викликом для ОПУ?

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Інцидент з підпалом будинку ексглави НБУ дуже насторожує. Розвиток таких тенденцій у подальшому може стати небезпечним для всієї країни.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» озвучив директор Центру політичних досліджень «Пента», політолог Володимир Фесенко.

На його погляд, головне завдання для правоохоронців і влади — знайти, хто вчинив підпал і на чиє замовлення, але чи вистачить духу провести розслідування — відкрите питання.

«Ворогів у Гонтаревої може бути багато, ніхто достеменно не знає замовника. Але чомусь ім'я головного підозрюваного у всіх на вустах. Якщо говорити про цю персону, то він полюбляє конфлікти, а помста — в його стилі. Зараз з'явилася можливість показати, мовляв, я нічого не боюся. Чим більше влади йому нададуть, тим гірше для країни», — прокоментував Фесенко.

На його думку, безвідносно до діяльності та персони Гонтаревої така провокація демонструє зухвалість та абсолютну аморальність.

«Є правоохоронні органи, які повинні розбиратися в діяльності Гонтаревої. Даний інцидент — самосуд», — констатував політолог.

Хто з українських політиків і коли обіцяв ініціювати звільнення голови НБУ Валерії ГонтаревоїВідразу кілька українських політиків сьогодні звинуватили голову Національного банку Валерію Гонтареву в дестабілізації фінансової системи України й закликали до її відставки. Слід зазначити, що це геть не перші заяви такого роду. Хто з політиків і коли обіцяв зайнятися звільненням Гонтаревої, дивіться нижче.

Експерт наголосив, що такі інциденти — поганий приклад, оскільки якщо інші почнуть діяти в подібний спосіб, то в країні буде безлад.

За словами політолога, підпал у будинку Гонтаревої — виклик не тільки для Авакова і силових органів, але насамперед для Зеленського та ОПУ.

«Якби ми не ставилися до Гонтаревої, але справа не в ній, а в тому, що така зухвалість може набути великих масштабів і стати загрозою для всіх громадян», — позначив Фесенко.

Експерт нагадав про інцидент зі стріляниною під Києвом за участі Пашинського, причиною чого стала вседозволеність чиновника.

«Зараз Гонтарева, далі може бути хто завгодно. Це виклик для ОПУ», — застеріг політолог.

У підсумку експерт припустив, що зараз у Гонтаревої є всі підстави просити політичного притулку в Британії.

Як відомо, в одному з інтерв'ю Гонтарева заявила, що вона — «головний ворог Коломойського», і він «не приховував це у всіх публічних інтерв'ю».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає провокацією підпал будинку Гонтаревої і чекає від відповідних відомств якнайшвидшого розслідування.

Раніше «Слово і Діло» відібрало низку цікавих обіцянок про відставку Гонтаревої з різних пістав і причин. Детальніше у матеріалі «Хто з українських політиків і коли обіцяв ініціювати звільнення голови НБУ Валерії Гонтаревої».

Також «Слово і Діло» підготувало добірку найцікавіших обіцянок Гонтаревої за часів її правління в НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: