В ООН констатували зменшення жертв за час «хлібного» перемир'я на Донбасі

Читать на русском
Місія ООН з прав людини в Україні констатувала помітне зменшення числа жертв серед цивільного населення на Донбасі після оголошення чергового перемир'я.

Місія ООН з прав людини в Україні констатувала помітне зменшення числа жертв серед цивільного населення на Донбасі після оголошення чергового перемир'я.

Про це повідомила на прес-конференції її голова Матильда Богнер, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

«Те, що нещодавнє відновлення, з 21 липня, режиму припинення вогню призвело до помітного зменшення кількості жертв серед цивільного населення вселяє надію. Ця тенденція повинна зберегтись, як ми сподіваємось», - сказала вона.

Крім того, Богнер розповіла, що з часу запровадження 21 липня режиму припинення вогню жертв серед населення практично не було. У цей період у нас є дані лише про 7 постраждалих.

А за три місяці на Донбасі загинули 8 мирних жителів. Всього за період конфлікту, станом на 15 серпня, загинули 3339 цивільних осіб.

Нагадаємо, про чергове перемир'я на Донбасі Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України домовилась 17 липня 2019-го. Так зване «хлібне перемир'я» розпочалося від початку доби 21 липня уздовж всієї лінії розмежування. Уперше сторони домовились про повний режим тиші, однак майже одразу обстріли знов почались.

6 серпня 2019-го стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

Також ми писали, що на окупованому Донбасі за більш ніж п'ять років збройного конфлікту загинули 14 тисяч людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: