Справа «Україна проти Росії»: коли ЄСПЛ оприлюднить рішення

Читать на русском
Європейський суд з прав людини у Страсбурзі у справі Україна проти Росії, не виніс рішення.  Головуючий пояснив, що воно буде оголошено пізніше.

Європейський суд з прав людини у Страсбурзі, після завершення тригодинної сесії у справі «Україна проти Росії», не виніс рішення. Головуючий пояснив, що воно буде оголошено пізніше.

Про це сказано у заяві ЄСПЛ.

Стало відомо, коли очікувати перше рішення ЄСПЛ щодо КримуЄвропейський суд з прав людини ухвалить перше рішення по Криму в рамках справи України проти Росії через 6−12 місяців.

Як відомо, вчора, 11 вересня в Європейському суді з прав людини у Страсбурзі відбулися перші слухання у справі «Україна проти Росії», яка стосується порушень прав людини в Криму.

Слухання ЄСПЛ стосувалися справи за заявою України від 13 березня 2014 року, У ній Україна стверджує, що «з 27 лютого 2014 року Росія контролює Автономну Республіку Крим, яка є невід’ємною частиною України».

Росію звинувачують у порушенні статей Конвенції про захист прав людини, зокрема право на життя, свободу й особисту недоторканність, свободу слова і пересування та справедливий суд. Росія відкидає звинувачення в тому, що вона відповідальна за анексію.

ЗМІ пишуть, що згідно з очікуваннями українських оглядачів оголошення рішення ЄСПЛ станеться не раніше від середини наступного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: