Україна проти РФ: у Міжнародному суді ООН відбудуться останні слухання

Читать на русском
У п’ятницю, 7 червня, українська сторона у Міжнародному суді ООН представить контраргументи на позицію Росії, яка напередодні була наведена на слуханнях.

У п’ятницю, 7 червня, українська сторона у Міжнародному суді ООН представить контраргументи на позицію Росії, яка напередодні була наведена на слуханнях.

Як пише «Слово і Діло», згідно з графіком, перший раунд усних аргументів відбувся у понеділок 3 червня, виступала РФ. У вівторок свою позицію представила українська сторона.

Суд у Гаазі: коли чекати рішення та чи виграє Україна3 червня суд у Гаазі почав розгляд заперечення РФ про наявність у суду юрисдикції за позовом України проти Росії.

Як відомо, у Міжнародному суді ООН з 3 червня проходять усні слухання у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації).

Очолює українську делегацію заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль. Україні допомагають юристи Марні Чик, Джонатан Гімблет та Девід Зайонтс, а також відомі професори, серед яких Жан-Марк Тювенін, Гарольд Коу.

Міжнародний суд ООН за підсумками слухань буде приймати рішення. Перед судом стоїть питання визначення юрисдикції для розгляду позову, і адвокати України раніше представили чіткі аргументи, що справа подана на розгляд суду ООН належним чином.

Очікується, що рішення по юрисдикції буде прийняте до кінця року.

Якщо аргументи України переконають Міжнародний суд ООН, суд зможе перейти до розгляду справи по суті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: