Ще один нардеп попався на кнопкодавстві

Читать на русском

Порушником виявився мажоритарник із Рівненської області Сергій Литвиненко, який, найімовірніше, голосував за нардепа Олександра Скічка.

На кнопкодавстві попався ще один нардеп Ради IX скликання.

На цей раз порушував Конституцію представник Слуги народу Сергій Литвиненко, повідомляє Громадський рух «Чесно».

Нардеп від партії Слуга Народу Сергій Литвиненко кнопкодавив за зміни до Конституції.Рух ЧЕСНО

Кнопкодавство в новій Раді відбулося ще 3 вересня. Порушником виявився мажоритарник із Рівненської області Сергій Литвиненко, який, найімовірніше, голосував за нардепа Олександра Скічка.

«Фраза «найімовірніше» означає, що це місце офіційно закріплено за Скічком, однак є ймовірність, що в слоті його пульту могла перебувати карта іншого депутата», - додали в Чесно.

Кнопкодавство в Раді: чому сенсорну систему ніяк не запустятьЗаступник керівника апарату Верховної Ради заявив, що сенсорна кнопка для голосування нардепів є застарілою і не відповідає трьом статтям регламенту.

Також повідомляється, що порушення було зафіксовано під час голосування за включення до порядку денного законопроекту про уповноважених Верховної ради. На відео нардеп натискає на кнопку на місці сусіда праворуч від себе. Його обличчя на відео немає, проте зі схеми розміщення відомо, що дане місце закріплено за Литвиненком.

За результатами голосування за вищезазначену постанову і Литвиненко, і Скічко натиснули кнопки за. Активісти зазначають, що у той же день після кнопкодавства Литвиненко опублікував пост у Facebook, в якому зазначив, що Слуга народу ініціює позбавлення мандату за кнопкодавство.

Нагадаємо, також на кнопкодавстві попався позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець з Донецької області Олександр Ковальов.

Раніше спікер Дмитро Разумков відреагував на перший випадок кнопкодавства в Раді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: