У новій Раді зафіксували перший випадок кнопкодавства — відео

Читать на русском

Перший випадок кнопкодавства у новій Раді IX скликання зафіксували представники громадського руху Чесно у вівторок, 10 вересня.

Перший випадок кнопкодавства у новій Раді IX скликання зафіксували представники громадського руху «Чесно» у вівторок, 10 вересня.

Про це повідомляється на сайті «Чесно».

Рух ЧЕСНО зафіксував перший факт кнопкодавства у Верховній Раді 9 скликанняРух ЧЕСНО

Ст. Конституції Україні порушив позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець із Донеччини Олександр Ковальов. Кнопкодавство було зафіксовано на ранковій сесії парламенту під час голосування за президентський законопроект про імпічмент.

З відео видно, що Ковальов тиснув кнопку на місці іншого позафракційного мажоритарника з Донецької області – Максима Єфімова. У результаті голосування навпроти прізвища Єфімова зазначено, що він голосував «За».

У коментарі «Чесно» Ковальов спочатку спростовував факт кнопкодавства, але після перегляду відео фактично визнав, що порушив Конституцію.

«[Ставлюся до кнопкодавства] дуже негативно ... Там видно, що я кнопку натиснув? Погано, дуже жахливо... Якщо взяти систему зважування гріхів, що порушено за якісь періоди, то нехай це буде найменший гріх, тому що вже було порушено більше... Якщо вже боротися за Конституцію, то давайте з більшого боротися, а кнопка...», – заявив депутат.

Раніше президент Володимир Зеленський вніс до Ради невідкладний закон про кнопкодавство.

Також нагадаємо, нардеп запропонував Раді запровадити кримінальну відповідальність за кнопкодавство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: