Вибух у Калинівці: винуватець таки заплатить штраф

Читать на русском
Апеляційний суд визнав законним штраф 2,5 тис. гривень для військовослужбовця за недбалість, яка спричинила вибух на арсеналі Міноборони в Калинівці.

Апеляційний суд визнав законним штраф 2,5 тис. гривень для військовослужбовця за недбалість, яка спричинила вибух на арсеналі Міноборони в Калинівці.

Про це у вівторок, 9 січня, йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Центрального регіону, пише «Слово і Діло».

У ДСНС розповіли, скільки боєприпасів знайшли при розмінуванні в КалинівціРятувальники оприлюднили нові дані про розмінування постраждалої від вибухів на арсеналі в Калинівці.

Відзначається, що 4 січня Апеляційний суд Вінницької області залишив без задоволення апеляційну скаргу начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку.

У листопаді військовослужбовець у званні майора був оштрафований на 2 465 гривень за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею про недбале ставлення до військової служби.

Встановлено, що вказаний офіцер в порушення статутних вимог 26 вересня 2017 року неналежно виконував свої службові обов'язки щодо здійснення контролю за станом пропускного режиму, дотриманням порядку допуску особового складу і техніки на адміністративно-господарській і технічній території 48 арсеналу Міністерства оборони в Калинівці.

Внаслідок цього працівники приватного підприємства здійснили, зокрема, переміщення заборонених легкозаймистих речовин і пожежонебезпечних предметів на технічну територію військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси.

Рішення Апеляційного суду Вінницької області є остаточним і оскарженню не підлягає.   Як повідомлялося, 26 вересня на військових складах під Вінницею сталася пожежа і вибухи боєприпасів. Там зберігалися тисячі тонн ракет для систем залпового вогню Смерч, Ураган і Град.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: