Вибухи в Калинівці: в райадміністрації говорять про загрозу виникнення НС

Читать на русском
На військових складах Мініоборони в Калинівці сталося шість вибухів боєприпасів. Через загоряння сухої трави на території арсеналу в Калинівці Вінницької області існує загроза виникнення надзвичайної ситуації.
Фото - REUTERS.

На військових складах Міністерства оборони України в Калинівці Вінницької області зафіксовано шість вибухів боєприпасів. Через загоряння сухої трави на території арсеналу в Калинівці Вінницької області існує загроза виникнення надзвичайної ситуації.

Про це інформують Міноборони та Калинівська райдержадміністрація.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

«Сьогодні, близько 11.30, черговими службами арсеналу було зафіксовано задимлення на ділянці підриву нерозірваних боєприпасів технічної території бази зберігання поблизу смт Калинівка, що на Вінниччині. У зоні задимлення зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на визначену ділянку раніше, для подальшої утилізації. До місця події прибула оперативна група на чолі із першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України», - йдеться в повідомленні Міноборони.

Згідно з попередньою інформацією задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави.

Утилізація боєприпасів у ЗСУ: як витрачали кошти в 2013-2018 рокахЦьогоріч у межах програми з утилізації боєприпасів чиновники освоїли лише 29 відсотків коштів.

Також у повідомленні Калинівської райдержадміністрації сказано, що на «території 48-го арсеналу виникло загоряння сухої трави, на даний момент існує загроза виникнення надзвичайної ситуації. Просимо всіх людей зберігати спокій і стежити за подальшою інформацією».

Нагадаємо, на складах Міноборони в Калинівці сталися вибухи.

Раніше в Міністерстві оборони України повідомили, що сталося чотири вибухи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: