Бойовики на Донбасі обстріляли Новотошківське та Майорськ

Читать на русском
Бойовики на Донбасі обстріляли населені пункти Новотошківське та Майорськ, застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Бойовики на Донбасі обстріляли населені пункти Новотошківське та Майорськ, застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресслужба операції Об'єднаних сил, посилаючись на дані української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Динаміка обстрілів ООС: 353 порушення режиму припинення вогню за місяцьНезважаючи на хлібне перемир'я, на Донбасі зафіксовано 353 обстріли, 10 українських військових загинули.

Українська сторона СЦКК сповістила про вищевказані факти представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та закликала зафіксувати їх. Крім того, СЦКК вказала на порушення бойовиками режиму припинення вогню.

«Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що збройні формування РФ, порушуючи Мінські домовленності та режим припинення вогню, підступно 10 вересня здійснили обстріли населених пунктів Новотошківське та Майорськ, застосувавши заборонені Мінськими домовленностями міномети калібру 82 мм. Загалом противник випустив 9 мін», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі 10 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 19 разів порушили режим припинення вогню, шестеро військовослужбовців зазнали поранень.

Також Європейський суд з прав людини сьогодні проводить засідання у справі «Україна проти Росії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: