Обвал будинку в Дрогобичі: без даху над головою залишаються 30 осіб

Читать на русском
Більшість мешканців досі не визнані потерпілими. Експертиза перевіряє, чи не був обвал наслідком перепланувань, проведених самими мешканцями.

Майже 30 людей, яких відселили з обваленого у Дрогобичі Львівської області будинку, досі не знають, де будуть зимувати.

Про це у вівторок, 10 вересня, повідомляє ТСН.

Відзначається, що частина людей живе по гуртожитках, інші за свій рахунок знімають квартири або гостюють у родичів.

При цьому більшість з них ще не визнали потерпілими. Так, потерпілими визнані лише жителі семи квартир - це родичі загиблих і тих, хто опинився в лікарні. Їм виділили допомогу від 5 до 10 тисяч гривень.

Визнати потерпілими інших мешканців можна буде тільки після висновків експертів. Наразі ще проводиться експертиза, яка повинна встановити, що послужило причиною трагедії - поганий стан опорних конструкцій чи незаконне перепланування.

Зараз навколо будинку, в якому обвалився під'їзд, встановили металевий паркан. Експертна комісія визнала, що будинку загрожує раптове руйнування, тому суд заарештував саму будівлю, а також майно, яке знаходиться всередині.

Нагадаємо, в ніч на 28 серпня в місті Дрогобич Львівської області стався обвал під'їзду чотириповерхового житлового будинку. Загинули вісім чоловік, у тому числі, одна дитина. Співробітники ДСНС врятували сімох людей, включаючи п'ятьох дітей.

Пізніше повідомлялося, що постраждалі отримають 1,3 млн грн з обласного бюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: