Обвал будинку в Дрогобичі: у ДСНС прокоментували версію щодо вибуху газу

Читать на русском
Вибух газу, названий як попередня причина обвалення вночі в Дрогобичі Львівської області під'їзду чотириповерхового житлового будинку, малоймовірний, заявляють у Держслужбі України з НС.
Фото - drohobych-rada.gov.ua

Вибух газу, названий як попередня причина обвалення вночі в Дрогобичі Львівської області під'їзду чотириповерхового житлового будинку, малоймовірний, заявляють у Держслужбі України з НС.

Як пише «Слово і Діло», у «Львівгазі» заявили, що виключають таку версію причини НП.

Під час вибуху в Дрогобичі загинули двоє людейДвоє осіб загинули в результаті вибуху і подальшого обвалу під'їзду житлового будинку на вулиці Грушевського в райцентрі Дрогобич.

«З початку руйнування цієї будівлі була підозра, що стався вибух газу, проте в процесі проведення робіт і роботи газової служби було встановлено, що ця причина малоймовірна», - сказав заступник директора департаменту реагування ДСНС Петро Коротинський на брифінгу в Києві в середу вранці.

У свою чергу у «Львівгазі» також заявили, що обвалення будинку в Дрогобичі не пов'язане з природним газом, наголосивши при цьому, що «жодних вибухів не було, природний газ не міг бути причиною обвалу».

«Фахівці АТ «Львівгаз» відразу вночі провели обстеження підземних газопроводів, підвалів, під'їздів, контрольних трубок і всіх інших підземних інженерних комунікацій у радіусі 50 м на загазованість навколо будинку №100/1 на вул. Грушевського в Дрогобичі, в якому стався обвал під'їзду №2. Загазованості не виявлено... Напередодні викликів на службу «104» про витоки природного газу з цього будинку не надходило», - йдеться в оприлюдненому прес-службою облгазу повідомленні.

Раніше ДСНС повідомляла, що о 2:46 28 серпня у м. Дрогобичі на вул. Грушевського, 101, в чотириповерховому чотирипід’їздному житловому будинку стався вибух побутового газу. Внаслідок вибуху сталося руйнування під'їзду з першого до четвертого поверху. Станом на 8:30 загинули двоє людей і сімох госпіталізовано (з них чотирьох дітей). Будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання.

Нагадаємо, під завалами під'їзду чотириповерхового житлового будинку в Дрогобичі Львівської області можуть перебувати ще п'ять осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: