Нардеп запропонував Раді запровадити кримінальну відповідальність за кнопкодавство

Читать на русском
Один із членів українського парламенту зареєстрував законодавчу ініціативу про введення відповідальності за кнопкодавство.

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект, що передбачає введення кримінальної відповідальності за неособисте голосування народних депутатів.

Відповідну законодавчу ініціативу вніс нардеп Леонід Ємець, повідомляє «Слово і Діло».

Документ, який 11 червня перейшов на розгляд профільного комітету, пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею «неособисте голосування народного депутата України, тобто голосування народного депутата України на пленарному засіданні Верховної Ради України за іншого народного депутата України карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років та штрафом у розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

«На жаль, таке явище як «кнопкодавство», тобто голосування народними депутатами України за інших народних депутатів України, існує в українському парламенті вже давно. І ні Революція гідності, ні наступні дострокові перевибори до Верховної Ради України 2014 року не змогли змінити цю ситуацію», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно з моніторингом «Слово і Діло», нардеп Ємець загалом дав 45 обіцянок, з яких 16 виконав і стільки ж провалив. На даний момент, політик виконав трохи більше третини своїх обіцянок.

Нагадаємо, журналісти «Слово і Діло» робили огляд обіцянок українських політиків, які обіцяли боротися з кнопкодавством.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: